Орієнтовний об’єм готових страв та окремих продуктів для дітей різних вікових груп (у грамах)
Згідно Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 5 травня 2006 рік за №523/12397
Назва страви | Об’єм їжі для дітей (вікові групи) | |||
До 1
року |
Від 2 до 3 років | Від 3до 5
років |
Від 5 до 6(7) років | |
Каші або овочеві страви
(на сніданок або вечерю) |
100 | 150-180 | 180-200 | 200-250 |
Чай, кава злакова, какао, молоко або кисломолочний напій тощо | 100 | 150-180 | 150-180 | 150-180(200) |
Супи, бульйон | 100 | 150 | 150-200 | 200-250(280) |
М’ясні або рибні страви | 40-50 | 50-60 | 60-70 | 70-80(100) |
Компоти, киселі | 100 | 100-120 | 120-150 | 150-180(200) |
Гарніри, у т.ч. комбіновані | 90 | 100 | 120 | 130 (150) |
Фрукти, соки | 50-80 | 50-80 | 80-100 | 100-130(150) |
Салати із свіжих фруктів і овочів | 40 | 40-50 | 40-50 | 50-60 |
Хліб житній (на день) | 10 | 30 | 50 | 60 |
Хліб пшеничний ( на день ) | 60 | 70 | 100 | 110 |