Орієнтовний об’єм готових страв |


Орієнтовний об’єм готових страв

Орієнтовний об’єм готових страв та окремих продуктів для дітей різних вікових груп (у грамах)

Згідно Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах зареєстрованої в Міністерстві юстиції України  5 травня 2006 рік за №523/12397

Назва страви Об’єм їжі для дітей (вікові групи)
До 1

року

Від 2 до 3 років Від 3до 5

років

Від 5 до 6(7) років
Каші або овочеві страви

(на сніданок або вечерю)

100 150-180 180-200 200-250
Чай, кава злакова, какао, молоко або кисломолочний напій тощо 100 150-180 150-180 150-180(200)
Супи, бульйон 100 150 150-200 200-250(280)
М’ясні або рибні страви 40-50 50-60 60-70 70-80(100)
Компоти, киселі 100 100-120 120-150 150-180(200)
Гарніри, у т.ч. комбіновані 90 100 120 130 (150)
Фрукти, соки 50-80 50-80 80-100 100-130(150)
Салати із свіжих фруктів і овочів 40 40-50 40-50 50-60
Хліб житній (на день) 10 30 50 60
Хліб пшеничний ( на день ) 60 70 100 110

 

 

Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Оставить комментарий



На wordpress создание тем и шаблонов.